сряда, 22 февруари 2012 г.

Как се запознах с калолечението


Как се запознах с калолечението и вълшебните свойства на калта. Всичко започна в Италия. Бях на почивка в добър хотел. Няма да споменавам името му. Прекарах страхотно - здравословна средиземноморска кухня, много риба, лазаня, пици, морски дарове и деликатеси - спорт и не на последно място СПА и релакс. Тъй като си падам по традиционните спа процедури - сауна, класически масаж до последния ден не бях разбрал, че в хотела се предлагат вани с вулканична кал (от вулканична пепел вероятно). Интереса ми събуди клиент на хотела, който каза: "Това е най добрата кал в Италия! Идвам всяка година тук, защото предлаганата терапия е уникална при болки в гърба кръста, или опорнодвигателната система."
       Куфарите ми бяха готови. Стоях на рецепцията и се опитвах да осъзная чутото. Тръгвах си без да съм опитал тази процедура. Червейчето на съмнението се беше вгнездило в мен с голяма сила. В самолета не можах да заспя. Пристигайки на летище София, знаех каква ще бъде първата ми задача. Да видя предлага ли се тази услуга в България, къде и колко струва. Така открих и СПА процедурите с кал (в моя случай обогатен минерален торф) - да има няколко хотела, които предлагат тази глезотийка и в България, но ще ви светна и как можете да направите тази СПА процедура у дома.
    Купувате си специален обогатен минерален торф от тук (защото е най - евтиния вариант), изсипвате цялата опаковка във ваната си при температура на водата малко над 40 градуса - палите няколко ароматни пръчици и се наслаждавате на вашия СПА център у дома. Особено приятно ми беше тази зима при - 22 градуса навън 20 минути в топлата кал целия омазан като прасе. Между другото след десет процедури старата травма на гърба ми вече не се обажда (да чукна на дърво) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар